Doe een financieringsaanvraag

Vastgoed financieren blijft mensenwerk

Interview

Beleggen in vastgoed is voor veel particuliere en institutionele beleggers al een lange tijd een gebied waar met veel belangstelling naar gekeken wordt. Een van de problemen waar men in de praktijk echter tegenaan liep was dat vastgoedbeleggers en ontwikkelaars met bepaalde projecten voor financiering tussen wal en schip vielen.

OIMIO-oprichter Jeroen Belt van het Commercial Real Estate-team van NIBC bank merkte op dat veel klanten voor een dichte deur kwamen te staan op het moment dat zij een financiering zochten onder de 10 miljoen euro. Voor alles daar boven zijn er meerdere aanbieders, ook uit het buitenland.

Beperkt aantal financiers Voor kleinere ticket sizes is het aantal aanbieders echter beperkt. En dat is jammer,
want naar schatting is de omvang van de totale markt voor Nederlandse commercieel vastgoedfinancieringen 70 tot 100 miljard euro en een groot deel speelt zich af in het kleinere segment. Met OIMIO heeft NIBC bank een financier met een focus op een gebied van financieringen waar nu nog weinig experts in zijn. Het team, bestaande uit zes professionals, neemt de nodige ervaring mee vanuit de NIBC Commercial Real Estate-tak en heeft met een frisse blik gekeken naar hoe kleinere transacties het beste geserviced kunnen worden.

Efficiënte processen
De conclusie was dat het zowel voor de klant als voor de bank prettig én noodzakelijk was om het proces zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit hield in dat veel van de processen uitbesteed moesten worden aan FinTech-partners en dat documentatie verregaand gestandardiseerd moest worden. Het gevolg hiervan is dat er een gestroomlijnd proces gecreëerd is, wat OIMIO in staat stelt om binnen een korte tijd een transactie te beoordelen op de haalbaarheid. Voor zowel de bank als de klant werkt dit fijn, zo krijgt de klant snel duidelijkheid over de mogelijkheden van een financieringsaanvraag en hoeft er niet ellenlang gesteggeld te worden met advocaten om een contract uit te onderhandelen.

Persoonlijke aandacht door Fintech
Dat er geleund wordt op FinTech om het proces soepel in te richten wil echter niet zeggen dat er bij OIMIO geen persoonlijke aandacht voor de klanten is. In tegendeel, aldus Jeroen Belt: “Door Fintech bijvoorbeeld het grootste gedeelte van de data-analyses te laten doen, blijft er veel tijd over voor onze relatiemanagers
om langs te gaan bij klanten. Geen object is hetzelfde, dus er zal altijd een micro-analyse gemaakt moeten worden. Elk pand wordt door ons ook altijd van binnen bekeken en we kijken elke klant letterlijk in de ogen. Vastgoed draait immers om mensen. We willen de klant kennen en begrijpen waarom het vastgoed belangrijk
is voor haar gebruikers.” Inmiddels heeft OIMIO voor ca. 150 miljoen euro aan transacties gedaan sinds haar oprichting begin 2020. Een duidelijk signaal dat de markt behoefte had aan de aanpak van deze nieuwe vastgoed financier.

Jeroen Belt Oimio Financieringen

Een initiatief van NIBC Bank

© Oimio 2021